afbeelding van BarisW

Showcases van de site halen?

Als ik nu het showcases overzicht bekijk zie ik 5 cases - mijns inziens niet de meest spraakmakende websites (met alle respect). Mensen die Drupal niet kennen en op Drupal.nl gaan zoeken naar informatie kunnen wellicht de indruk krijgen dat Drupal een klein CMS is met weinig referenties.

Mijn voorstel zou zijn om de Showcases zoals het nu is te sluiten. Laten we een korte inleiding schrijven over de kracht van Drupal met daaronder een aggregatie van ofwel de Drupal sites van Dries' weblog (buytaert.net/taxonomy/term/19/0/feed) of anders de showcases die gepromote zijn naar de voorpagina van drupal.org?

Drupalversie: 
7.x, 6.x, 5.x, 4.7.x
Auteur: 
BarisW
afbeelding van goalgorilla
Door goalgorilla op 12 oktober, 2011 - 12:04

Ik ben het hier echter niet mee eens. Ik heb veel werk gestoken in bijvoorbeeld http://bit.ly/otBPSR Dit is DE plek voor NL Drupalisten zich te profileren. Nu linken we direct (footer) naar Acquia (commercieel bedrijf). Ik vind dit totaal niet bij de community passen. Eens dat niet alle cases heel sterk waren, maar laten we dan proberen het niveau omhoog te halen ipv het platform voor projecten van eigen bodem zomaar weg te halen.

Reactie Baris: Jouw showcase komt uit Augustus, mijn topic uit April. Als het inderdaad mooie showcases zijn, dan heb ik geen probleem ermee.

Mijn voorstel:

  1. Er zou een case format moeten komen
  2. Korte redactie slag (is er al)
  3. Geef Showcases random weer op frontpage zoals op D.O
  4. Aanmoediging van high end Drupal developers om hun cases te posten

Graag jullie reacties!

afbeelding van bertboerland
Door bertboerland op 12 oktober, 2011 - 21:10

Probleem is dat bedrijven schijnaar dit kanaal niet voldoende zien om hun werk te promoten, waar ik juist bang was bij introductie dat het te commercieel en te veel zou zijn, zijn het slechts een handvol en niet eens de spraakmakende. Dat is geen verwijt maar er zijn meer aansprekende drupal implementaties in kwantiteit, kwaliteit, volume of bv impact op samenleving dan de huidige 5.

ik denk dat 1 en 2 boven redelijk in place zijn. 3 en 4 zijn zeker opties om meer en betere te verkrijgen.

aangaande acquia, ik denk dat het beter is om naar dries blog "drupal sites" te linken dan naar acquia, dat is inderdaad merkwaardige keuze.

--
groets

bert boerland | http://boerland.com

afbeelding van goalgorilla
Door goalgorilla op 12 oktober, 2011 - 21:22

Volgens mij zitten we redelijk op dezelfde lijn allemaal.
Ik ben nog steeds overtuigt dat we het wel kunnen laten werken, mits aan enkele voorwaarden zijn voldaan (zie hierboven).

Ik wil wel verantwoordelijkheid nemen dat er dit jaar nog enkele goede case studies op de site verschijnen. Als alleen de mensen die vandaag hebben gereageerd een case van de plank trekken zijn we al een heel eind ;)!

Boris, wat denk je ervan?

afbeelding van batigolix
Door batigolix op 13 oktober, 2011 - 22:57

Ik ben er niet van overtuigd dat er binnen de NL-community voldoende animo is om een mooie lijst van showcases op deze site te onderhouden. In 3 jaar zijn er weinig showcases bijgedragen.
Daarbij ligt de lat zo hoog dat ook bijna niemand de showcases kan modereren: op basis van welke argumenten moeten de showcases worden geweigerd of geaccepeteerd?

De showcases view heeft de upgrade naar D7 niet overleefd, maar ik heb hier een snel-en-vuile view opgezet, zodat je je eenbeeld kunt vormen: http://drupal.be/showcases2 (bevat published en unpublished).

Ik denk dat drupal.be/.nl beter is zonder showcases.

boris
===
druppelend sinds 2005

afbeelding van attiks
Door attiks op 12 oktober, 2011 - 22:46

ik dacht even te kijken maar het enige dat ik hier dadelijk kon vinden was de link http://www.drupal.be/showcases, maar dit zijn links naar externe show case sites, en ook al zijn 1 en 2 zeker aanraders, ik zou het wel leuk vinden als we op drupal.be/nl zelf iets toevoegen. Als je hulp nodig hebt om te implementeren, laat maar iets weten.

Attiks - Grafisch ontwerp en webdesign

afbeelding van Sutharsan
Door Sutharsan op 13 oktober, 2011 - 11:36

In de discussie vooraf en tijdens de laatste drupal.benl sprint vormde het idee om de promotie en de community te scheiden in twee websites. De combinatie van de twee bleek de afgelopen jaren niet te werken, dus we proberen het anders. Roel de Meester heeft het op zich genomen om een eerste plan te maken voor deze promotiesite. Een van de onderdelen in het plan is dat belanghebbende (lees, bedrijven) een rol spelen in het opzetten en onderhouden van de site. In aanloop daarnaar hebben we de community onderdelen in drupal.be/drupal.nl een prominentere plaats gegeven en de Drupal promotie onderdelen meer naar de achtergrond verplaatst.

-- Erik

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee