User integratie met Google-maps

Als onderdeel van de Wizzlern cursus (zoals te lezen is op http://drupal.nl/node/2044) hebben wij een stuk User integratie gedaan met Google-maps. De benodigde modules waren als volgt:
- Views
- Profile (Core module)
- CCK
- GMap ( + GMap location)
- Location
- Node Locations
- User Locations
Als test profiel is er via de Profile functie een klein profiel aangemaakt, welke het profiel op Drupal.nl simuleert. Alleen de Volledige Naam, Kennisniveau en Leeftijd moeten worden ingevuld bij registratie. Door de Location module goed in te stellen dien je bij de registratie ook de location in te vullen. In het menu vind je, als alles goed enabled is, al een item 'User Map'. Op deze map vind je een overzicht waar alle gebruikers zitten.
Het leuke gedeelte kan gemaakt worden met Views. Hierop kun je een Map laten tonen waarbij de gebruiker een selectie kan maken op Leeftijd op Kennisniveau. Altijd handig om mensen in je buurt te zoeken op hetzelfde niveau ;). De View configuratie ziet er als volgt uit:
View settings

Hierop is een Page toegevoegd (met menu item, om makkelijk te navigeren). Vergeet niet om de filters (Leeftijd en Kennisniveau) te 'Exposen'. Dit geeft de input filters bovenaan de pagina weer.

Eindresultaat:
Resultaat

Problemen:
- GMap geeft 'Voor deze functie is Javascript vereist' weer. Dit is heel irritant en wordt in elke browser getoond (Safari, Chrome, IE7 en Firefox). Dit is blijkbaar een bug in GMap. Ik heb geen idee of dat op termijn opgelost wordt.
-(

Valkuilen:
- Je hebt een Google Maps API key nodig. Aan te vragen bij http://code.google.com/intl/nl-NL/apis/maps/ . Vergeet niet om de hele URL op te geven. Alleen het domein is NIET genoeg. De sleutel moet je in Gmap opgeven. De default key werkt niet.

Auteur: 
GrandWazoo
afbeelding van Sutharsan
Door Sutharsan op 20 april, 2009 - 16:23

Voor evenementen wordt op dit moment Node Map-module gebruikt. Als voor de bovenstaande oplossing wordt gekozen moeten de geo-data van bestaande events gemigreerd worden naar Location-module.
GrandWazoo heeft gekeken naar mogelijkheden om Node Map te blijven gebruiken, maar daarvoor moet Profile door Content Profile vervangen worden om geo-data aan gebruikers toe te kunnen toevoegen.

-- Erik

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee