Eigen cms of drupal

Beste,

In de toekomst hadden we met een groep mensen graag een community site opgericht en we hadden daarom gedacht aan drupal. We krijgen echter te horen dat het nuttiger kan zijn om een eigen cms systeem te ontwikkelen.

Nu wou ik horen van mensen met enige ervaring betreffende drupal EN met het bouwen van een eigen cms als dit inderdaad klopt. De behoeften die we hebben kan drupal zeker aan maar waarom zou een eigen cms misschien beter zijn? Of juist niet?

Hoe tijdrovend is het bouwen van een eigen cms en is er enige ervaring vereist?

Dank

Auteur: 
Smontje
afbeelding van Xano
Door Xano op 8 januari, 2008 - 19:29

Het voordeel van een framework zoals Drupal is dat het flink doorontwikkeld is en diverse API's biedt om zeer gemakkelijk en snel je site te customizen. Als je dan kijkt dat men nu al jaren bezig is Drupal te ontwikkelen en dat dat met een snelheid gaat die jullie met een groep mensen waarschijnlijk niet kunnen benaderen, kan je concluderen dat het maken van een systeem als Drupal voor jullie niet te doen is. Dan moet je gaan kijken naar wat je behoeftes zijn. Als dit heel simpel is, dan is het nog wel zelf te maken, maar je moet dan wel een degelijke PHP kennis hebben. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het voorkomen van SQL injections. Kennis daarover krijg je door veel te lezen of door ervaring. Je kan dus niet zomaar zonder enige voorkennis een goed CMS gaan bouwen.

Persoonlijk zou ik voor Drupal kiezen om bovenstaande redenen. Je hebt al een solide framework met een lading modules beschikbaar en je hoeft alleen nog maar te leren hoe je dat kan customizen. Dat is minder werk dan compleet iets vanaf scratch bouwen. Bijkomend voordeel is dat je niet alle code zelf hoeft te onderhouden in geval van bugs of nieuwe features (alhoewel hulp bij het ontwikkelen van modules altijd gewenst is).

Nederdev.nl | De community voor designers en developers

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

Door Smontje op 8 januari, 2008 - 19:41

Thx, dergelijke reacties kan ik zeer goed gebruiken :)

Door Stevo op 8 januari, 2008 - 21:48

Wat is een API??

Is nederdev.nl ook gemaakt in drupal?? Kwestie dat ik een vooruitzicht heb wat ik KAN bereiken

afbeelding van Xano
Door Xano op 8 januari, 2008 - 22:37

Een API is een tussenlaag tussen de programmeur en de applicatie (in dit geval Drupal). Het zorgt ervoor dat de programmeur zonder alles hard te hoeven coden gemakkelijk dingen kan maken. De Forms API zorgt er bijvoorbeeld voor dat je zonder HTML en POST en GET variabelen een formulier kan maken, valideren en submitten.

Nederdev is inderdaad gebouwd op Drupal ja :-)

Nederdev.nl | De community voor designers en developers

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

afbeelding van roel guldemond
Door roel guldemond op 9 januari, 2008 - 10:36

What Xano je schrijft op 8 Januari, 2008 - 18:29 onderschrijf ik volledig.
Ik vond ook je volgende zin opvallend: "De behoeften die we hebben kan drupal zeker aan maar waarom zou een eigen cms misschien beter zijn?"

Als drupal (of een ander open source cms) de behoeften zeker aan kan, dan is er mijn inziens weinig redenen meer te verzinnen om een eigen cms te maken. Uiteraard zal je als je een cms zelf bouwt alles helemaal naar eigen smaak kunnen maken. En er zijn situaties denkbaar dat je daar tijd voor vrij wil maken.

Dat tijdsaspect is een punt: met Drupal bereik je veel meer in minder tijd "managen van content" dan een eigen cms. Dat is moeilijk om te beschrijven in woorden. Al doende ervaar je dat veel beter.

(....waarbij mijn ervaring is dat je op dit forum heel erg goed en attent geholpen word....)

*** I like contributing to improvement of systems. Hic sic: according Boulding a system is "that which is not chaos" ***

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee