Captcha

Met alle respect voor veiligheid maar een captcha op deze manier is voor mij niet leesbaar en derhalve onbruikbaar.

Bovendien zet ik vraagtekens bij een captcha op het forum als je al bent ingelogd....

En nu hopen dat ik de captcha kan lezen om dit stukje tekst openbaar te maken.

Auteur: 
msn
Door Rodeo op 13 juli, 2007 - 15:15

Waar krijg jij op dit forum een captha te zien? Om deze post in te voegen heb ik alvast niets moeten decoderen hoor?

~~~~

Door msn op 13 juli, 2007 - 15:50

Ik zie dat ik in het spam filter sta. Verbazingwekkend, ik ben niet een groot verbruiker van deze site en die paar reacties van mij als spam kenmerken ....

"Your submission has triggered the installed spam filter and will not be accepted unless you fill out the CAPTCHA below."

Ik wilde je een schermafdruk laten zien echter een attachment toevoegen is niet mogelijk.

(En nu weer proberen door capthcha heen te komen. Even de tekst CTRve-en voor als het mislukt ....PrbRX...)

Martin

afbeelding van Jo Wouters
Door Jo Wouters op 13 juli, 2007 - 18:03

Er wordt sinds kort inderdaad een captcha getoond als je bericht om één of andere reden door onze spam-filter als verdacht wordt aanzien. Voel je aub niet beledigd hierdoor, dat is niets persoonlijk hoor ;-))
Normaal zou de captcha niet te moeilijk mogen zijn; als hij dat toch is, vraag dan gewoon een nieuwe preview van je bericht aan, en je krijgt een nieuwe captcha te zien.

Probleem is dat sommige drupal-sites (ook drupal.be) sinds kort ook geteisterd worden door accounts die speciaal aangemaakt worden om spam te kunnen posten. We kunnen er dus niet per definitie op vertrouwen dat ingelogde gebruikers geen spam willen posten.

Door msn op 13 juli, 2007 - 20:18

Nee ik voel me niet beledigd, vraag me echter wel af waarop gefilterd wordt. Aan mijn woordkeuze kan het niet liggen.

Echter ik ben ook niet kleurenblind en heb desondanks heel veel moeite om de cijfers er uit te lezen, vooral in het midden met de achtergrond overgang zwart-rood en de letters licht-donker. Misschien een kleine aanpassing in de kleurstelling...? Of captcha met een sommetje?

Ik wil het nog wel ietsje breder trekken.
Drupal is een cms o.a. voor (sociale) netwerkorganisaties, het zou mooi zijn als de sites die onder de Drupal organisatie vallen, ook zo laag drempelig zijn als mogelijk en voldoen aan de accessibility richtlijnen, zodat iedereen, ongeacht beperking, gebruik kan maken van de site, zie http://www.accessibility.nl/. Dit -natuurlijk- rekening houdende met de internetveiligheid.

martin

(die captcha weer bevecht ...

Door msn op 16 juli, 2007 - 16:16

Als ik op het forum item "Problemen met 'update.php'" reageer krijg ik geen captcha. Ik wilde direkt daarop al een bedanktje geven voor deze luxe in deze draad, echter als ik hier reageer heb ik de captch box weer als drempel....

Hier wordt ik niet vrolijk van en het ontneemt me mijn plezier in het gebruik van dit forum. Webbeheerders doe hier iets mee!

Door Dries op 17 juli, 2007 - 09:30

Ik snap eigenlijk het probleem niet goed -- het duurt welgeteld 3 seconden om een CAPTCHA in te vullen en het verbetert de kwaliteit van de fora. Spam op het forum ontneemt veel meer mensen plezier.

We zullen echter ons best doen om iets minder snel een CAPTCHA te tonen en de CAPTCHAs wat leesbaarder te maken.

afbeelding van Jo Wouters
Door Jo Wouters op 16 juli, 2007 - 19:35

Ik zie het probleem niet.
Op veel fora krijg je stééds een capthcha; wij beperken dit net, en proberen de captcha zo veel mogelijk achterwege te laten. Dat lijkt me positief.

Maar je hebt wel gelijk dat de captcha niet steeds eenvoudig is. Misschien moet daar inderdaad iets aan gedaan worden.

Door LoesW op 17 juli, 2007 - 00:37

Ik kreeg ook een captcha die ik niet lezen kon.
Hij werd niet ververst.
Uiteindelijk heb ik het png bestandje opgeslagen en in een image viewer bekeken: dan kan je flink uitvergroten. Uiteindelijk lukte het toen mijn(eerste) posting te plaatsen.

Groeten van Loes

Bedankt
Groeten van Loes

Door Dries op 17 juli, 2007 - 09:27

Als je de CAPTCHA niet kan lezen, moet je gewoon het formulier indienen. Dan krijg je een nieuwe CAPTCHA indien je antwoord ontbrak of foutief was. Dit staat in de instructies bij de CAPTCHA.

Door msn op 17 juli, 2007 - 11:42

Zoals ik in mijn reactie "kleurenblind" al heb aangegeven is de kleurstelling van de karakters ten opzichte van de achtergrond niet goed, vernieuwen helpt daarom niet. Het blijft dezelfde kleurstelling, hooguit met andere karakters.

Ik ken captcha's die een vernieuw knop hebben en na vernieuwen een zichtbare verbetering van de leesbaarheid geven. Ik ken ook captcha's waarbij de karakters, karakterposities en stoor pixels/strepen veranderen in de hoop dat het beter leesbaar is.
Bij deze captcha is dat niet het geval.

Daarbij komt dat een captcha bedoeld is om spam te voorkomen niet om irritant te worden voor gebruikers van deze site. Daarbij heb ik het niet over de aanwezigheid van een captcha, ik heb het over de vormgeving/presentatie, lees: onleesbaarheid!.

Deze diskussie heb ik gestart om bij te dragen aan de gebruikersvriendelijkheid van deze site. Er is 1 bijdrage die me hierin ondersteund. De beheerders van deze site lijken echter niet genegen mee te gaan met mijn inbreng. Het zij zo, ik kan verbetering niet afdwingen.

afbeelding van demeesterroel
Door demeesterroel op 11 oktober, 2007 - 11:43

ik ben eerlijk gezegd van mening dat de spam filter wel degelijk zin heeft en dat de beheerders van deze site de grootste moeite doen om deze site aangenaam te maken.
Positieve suggestie zoals

"kleurenblind" al heb aangegeven is de kleurstelling van de karakters ten opzichte van de achtergrond niet goed, vernieuwen helpt daarom niet. Het blijft dezelfde kleurstelling, hooguit met andere karakters.

zijn daarom zeer nuttig en worden ook daadwerkelijk in acht genomen om het spam systeem te verbeteren.
Op reacties als

De beheerders van deze site lijken echter niet genegen mee te gaan met mijn inbreng. Het zij zo, ik kan verbetering niet afdwingen.

reageer ik meestal minder goed.
FYI,
1. Statistieken van de 3 laatste maanden tonen wel aan dat de filter goed zijn werk doet.
Messages accepted 908 - Messages blocked 6894
2. De spam filter is in ontwikkeling dus afentoe kan er wel eens te veel captcha's gevraagd worden. Dat is nu ondertussen ook opgelost.

afbeelding van Xano
Door Xano op 12 oktober, 2007 - 08:36

Ik heb ergens anders volgens mij al gepost dat de captcha getriggered wordt door bijvoorbeeld URLs in de post. Veel mensen hebben een link naar hun site in hun sig staan, dus die krijgen altijd de captcha te zien. Irritant, maar logisch.

Een oplossing hiervoor zou kunnen zijn dat gebruikers die al een lange tijd actief zijn en minimaal 50 of 100 posts hebben geen captcha meer te zien krijgen. Zo blijf je gebruikers niet 'teisteren' met die captcha.

Nederdev.nl | De community voor designers en developers

//edit: hmm, bij deze post kreeg ik _geen_ captcha te zien...

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

afbeelding van svendecabooter
Door svendecabooter op 12 oktober, 2007 - 12:03

Ik heb nog nooit een captcha gehad bij het posten...
Moeilijk om te weten waarop er getriggered wordt natuurlijk...

--
releasedata.be - Belgische releasedatums van muziek, film en games

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee