afbeelding van resolate

Content type form automatiseren

Hallo iedereen,

Ik ben al een weekje informatie aan het opzoeken om een bepaald probleem te gaan tackelen. Jammerlijk genoeg vind ik te weinig relevante informatie voor mijn probleem. Mijn PHP kennis is ook zeer laag, maar toch wil ik mij graag engageren om mijn content type van de eerste keer goed te structureren. Mijn probleem is als volgt:

Ik heb een content type, zeg maar STUDENT met velden:
* title (verplicht)
* student_ID = studentennummer van 8 cijfers
* student_naam = studentnaam

Wat ik wil realiseren is dat wanneer een nieuwe student wordt toegevoegd en dus de form wordt geladen om een node van content type STUDENT aan te maken bepaalde velden automatisch worden gevuld. Eigenlijk wil ik het enigste veld in deze form dat ingevuld wordt door de student het student_ID is.

Voor student_naam:
Bij het invullen van student_ID wil ik dat automatisch het veld student_naam wordt ingevuld (door JS of AJAX?) door de data op te zoeken in hetzij een externe database of de lokale database van drupal waar ik deze data in een nieuwe tabel heb toegevoegd OF hetzij via excel of wat dan ook? Voorlopig mag de mogelijkheid er zijn om dit veld nog wel te bewerken, maar voor andere velden wil ik dat het veld wel ingevuld getoond wordt, maar niet kan geselecteerd worden om te bewerken.

Voor drupal title:
Dit veld moet in de eerste plaats niet zichtbaar zijn bij het invullen van de form. Verder wil ik dat dit veld automatisch de waarde krijgt van "student_id - student_naam" en zo wordt opgeslagen.

Deze laatste stap lijkt mij mogelijk door gebruik te maken van auto_├źntitylabel die ik heb gevonden in al mijn research.

Een concreet voorbeeld:

In mijn lijst met data (nu nog excel) heb ik volgende gegevens op 1 rij:

* 12345678 (=student_id)
* Ruben Sleeckx (=student_naam)

Dus door het invullen van het veld (student_ID) met waarde 12345678 moet automatisch "Ruben Sleeckx" ingevuld worden en moet de titel (die verborgen is) de waarde "12345678 - Ruben Sleeckx" krijgen.

Ik zou zeer graag de vaardigheid aanleren om dit zelf te programmeren. Het grootste probleem is dat ik niet goed weet waar te starten. Ik heb al wel wat dingen gelezen over de hooks en preprocess functies, maar het is voor mij moeilijk te achterhalen welke machine names ik moet targetten of welke php code ik daadwerkelijk zal moeten gebruiken.

Als iemand mij hulp kan bieden in het realiseren van deze taak, OF mij op het juiste spoor brengen van welke skills ik achtereenvolgens best aanleer om dit uiteindelijk volledig zelf te realiseren, dan zal ik die persoon zeer dankbaar zijn :)

Ik gebruik drupal 8 (voor drupal 7 zag ik wel al enkele modules zoals conditional field, maar bestaat nog geen deftige drupal 8 versie voor)

Alvast bedankt.

Groeten,

Ruben

Drupalversie: 
8.x
Auteur: 
resolate
Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.